Po hodech bývá břichabol a to se zcela potvrdilo v našem případě. Po jednoznačné výhře v minulém kole nás nyní čekalo kruté vystřízlivění. Opět jsme nastoupili bez Járy Kryse, ovšem se Zdendou a nedá se říci, že bychom byli nějak slabí. To si však nemyslel náš soupeř. Nastoupil na nás především s duem otce a syna Starých. My jsme kontrovali duem bratrů Němcových. A to se ukázalo jako rozhodující.

Začalo se jako vždy langsam a piánko, ze zahájení nikde žádná divočina. Všude byla v podstatě rovina, plusy či mínusy byly minimální. Připraven byl Robík na první, když v pohodě pacifikoval snahy bílého, mírné plus si udržoval i Zdenda proti Jirkovi Hájkovi. Pavel se bránil proti Luboši Trojanovi pircovou obranou. Čtyřka sicilka a rovina, Slávek se bránil v zajímavé variantě sicilkou, soupeři zde hráli svižně a bylo vidět že hru znají. Bob měl svou pozici s izolákem, Zbynďa a Martin rovinu.

První se asi hodině a půl vydal do akce Bob, nutno říci že riskantně a zběsile. Na Lukáše Starého to však neudělalo žádný dojem a dlouho o všem přemýšlel. Pak začal našemu borci odebírat materiál. Bohužel ani druhému z bratrů se dnes nedařilo. Pavel neměl svůj den, nehrál přesně a pustil Luboše Trojana k nebezpečné iniciativě. Hezké plus jsme měli na první desce, kde Robík odebral soupeři pěšce. Naše druhá a čtvrtá šachovnice tlačila soupeře a měli jsme tam drobná plus, to velké však chybělo. Výhodu se snažil získat i Zbynďa a Emanuelovi Veselému nedával vydechnout. Martin držel s přehledem rovinu.

Po třech hodinách už bylo s Bobem zle, dvě figury mínus. Slávek dal za remis, když oba soupeři byli na výši. Pokud se Luboš Trojan dostane k figurové hře, mají to soupeři vždy složité. Náš Pavel přišel o pěšce a pozici, pak ještě trochu kavárensky přiobětoval figuru a byl konec. Prohráváme. Navíc Martin přehlédl figuru a rázem je téměř po zápase.

Robík nepokračoval přesně a musel dát za remis a ani bílý na čtyřce soupeře nevysušil, takže obě partie půl a není kde brát. Bojuje Zbynďa i když v rovné pozici.

Po časové kontrole musí dát půlku i Zdenda, Martin vzdal a tak už je tedy definitivně po zápase a hraje se jen o skóre protože nikdo nevěří že by Bob partii otočil. To se mu již několikrát podařilo, zde však na tom byl tak zle, že se nedalo. A tak již bojuje jen Zbyněk, který zachraňuje naši čest a nakonec pana Veselého udolal. Suma sumárum 5:3 a nejsme zachráněni, i když držíme pohodlný střed tabulky.

Z miniduelů tedy vyšli lépe Staří, jenž urvali dva body. Naše Německé duo, které je osvědčeným dodavatelem bodíků tentokráte selhalo.