Po dvou zahřívacích kolech nás čekal jeden z nejtěžších soupeřů a kandidát na postup. My jsme chtěli přispět k posílení pocitu záchrany. Situace o soutěž výš se nevyvíjí z pozice Pardubického kraje dobře a panují vážné obavy že sestupovat ze čtvrté ligy budou tři týmy. Také jsme věděli, že proti nám nastoupí Aleš Jednička. Polabiny si totiž o dva levly výš předehráli svůj zápas a tak byl volný termín pro tohoto hosta, který v minulosti hrál i za nás a jde o velice silného hráče. Trochu komplikace pro nás, ale nu což, musíme si poradit. My jsme byli také dobře postaveni, chyběl jen Jára Krys.

Velice brzy skončila partie na druhé desce, my jsme nic nenamítali, Zdenda prostě nabídl remis a Aleš ji akceptoval. Pak už to mělo vlastní život. Robík hrál proti izolovanému pěšci, na trojce Pavlík proti pircce, čtyřka nejasno, Slávek lepší, Bob nejasno, Zbynďa rovina a Honza Chvojka mírně horší izolák.

Po dvou hodinách jsme začínali mít problémy na osmičce, když Honza ztratil právě toho izoláka. Naopak na jedničce Marian Sabol s izolákem začal mačkat našeho Robíka. Pavlík na trojce už měl výhodičku, čtyřka nejasno, Slávek lepší a Bob se dostával pod tlak na dámském křídle. Zbynďa se snažil tlačit, ale byla to rovina. Začínali jsme tahat za kratší konec provazu.

Honza po pěšci přehlédl ještě jednoduchou taktiku, přišel o celou figuru a musel partii vzdát. Zbynďa dal ve vyrovnané pozici za remis. Bob se dostal do takových problémů, že přišel o kvalitu a pozici. Do problémů se dostával i černý na čtyřce, když byl bez protihry a promrhal spoustu času. A tak jedinou naději drželi Pavel a Slávek.

Krátce po časové kontrole musel vzdát černý na čtvrté šachovnici, pak to koupil od Mariána i Robík a prohráváme čtyři ku jedné. Bob je ruplý, Slávkovi se nedaří realizovat výhodu a pěšce a tak jediný kdo drží prapor je kapitán, který má s pěšcem víc přivyhranou věžovku.

Nakonec Bob udržel neuvěřitelně remis, Slávkovi se nepodařilo vyhrát a zvítězil jen Pavel, když ve věžovce vytempoval Broňka.

Konečných 3:5 je objektivním vyjádřením momentálního nastavení družstva. Nezadařilo se, hvězdy nám nebyly nakloněny. Boj o záchranu nadále pokračuje.