Po nešťastně sehraném zápase 7. kola doma s Kutnou Horou jsme zajížděli do Kolína bojovat o poslední šanci na záchranu. Sestava se rodila těžko, Slávek Kokeš byl chvíli na sedmé, potom na páté šachovnici, až se konečně usídlil na šesté. O hosty Chrudim nemá nouzi, ale chybějí kmenoví hráči. Takže když pro chřipku vypadl Malivánek bylo kapitánovi ouzko. Naštěstí se včas přihlásil omluvený Tomáš Trhal a mohli jsme v neděli vyjet v celku dobré sestavě. Domácí byli podle ELO bodů favority, my nemohli již nic ztratit. V Kolíně jedno auto díky navigaci kapitána udělalo tři kroužky při hledání Sokolovny. V 10 hodin v Sokolovně byli kompletní hosté, rozhodčí a z domácích ten nejvzdálenější František Michálek. Zbývající domácí přišli čtyři minuty po desáté a hrát se začalo v 10:20 hodin.

 

K velkému překvapení hostů asi po půl hodině nabídl domácí kapitán a nejlepší hráč Pavel Jirovský remízu, která byla Alešem Jedličkou akceptována.

 

Na druhé desce brzo v zahájení získal Radek Bujnoch zdravého pěšce a tak jeho soupeř Moravec bojoval o remízu.

 

Na třetí kapitán hostů Pavel Němec zariskoval a vzal nabízeného pěšce, ale za to měl svoji dámu zatoulanou v táboře bílého. Jeho soupeř Hora tak strávil spoustu času vymýšlením jak dámu chytit.

 

Na čtvrté šachovnici se Tomáš Trhal rychle dohodl s Brezmenem na remíze. Stejně tak dopadla partie mezi naším Hlaváčkem a Benešem.

 

Bohuslav Kokeš opět rozehrál náročnou partii a tam jsme tajně doufali, že již konečně vyhranou partii vyhraje! A to se mu podařilo a mohli jsme optimisticky hledět budoucnosti vstříc. Protože na poslední desce domácí Kronoweter, který dosud držel 100% úspěšnost 6 bodů ze šesti, neuchopil zahájení černými figurami dobře a náš Michal Trhal jej již v zahájení přehrál. Na sedmé šachovnici držel náš mladý host z Hlinska Ondřej Novotný rovnou zablokovanou pozici se zkušeným Michálkem. Vedli jsme 2,5:1,5 s velkou nadějí na výhru Michala Trhala. Nyní přišlo druhé velké překvapení, když domácí borci nabídli dvě remízy a tím dobrovolně tiše přikývli na jistou prohru 4,5:3,5. Bujnoch a Němec si zkušeně počkali, až Michal Trhal vyhraje a hned remízy přijali. Poslední partie mezi Michálkem a Novotným byla tak zablokovaná, že se soupeři dohodli za rozhodnutého stavu na remíze.

 

Konečný výsledek 5:3 nás potěšil, za to výsledek favorizovaných Pardubic, které prohráli s Náměští 3,5:4,5 NE!! Stále jsme poslední, ale hrajeme poslední dvě kola s adepty na sestup Dalešicemi a Náměští, a tak máme vše ve svých rukou. Další kolo hrajeme doma s Rapidem Pardubic a to hodně napoví, zda máme šanci pokračovat v bojích o záchranu.