Naše první družstvo se tuto neděli utkalo se čtvrtým týmem Polabin. Pikantní souboj o první místo vyzněl lépe pro hosty a je nutno dodat, že zaslouženě. Polabiny tak mají náskok tří bodů na druhou Chotěboř a mohou směle uvažovat o postupu, neboť jejich třetí tým má naopak našlápnuto k sestupu z druhé ligy D. My se nyní zaměříme k udržení v soutěži. Teoreticky mohou spadnout i čtyři týmy, což vzhledem k situaci ve vyšší soutěži nemusí být jen fantasmagorický blábol.

 

 

A nyní k zápasu. Ani jedno družstvo nenastoupilo v nějak extra silné sestavě. Nám chyběl především Slávek Kokeš (rodinné důvody), David Komárek (pracovní důvody) a Radek Bujnoch (podle vlastního vyjádření výkonnostní důvody).

 

Z výkopu žádná velká výhoda ani na jedné straně nebyla. Jako první remiskoval na sedmičce Jára Krys, když s Matějem Pulpánem vyměnili skoro všechno co bylo na šachovnici. Zanedlouho byla remis i na osmičce, kde Zbynďa Linhart nešel do jakéhokoliv rizika v ploché pozici. Mladíci soupeře jsou velmi nebezpeční a tak jsme tyto půlky vnímali spíš jako plus.

 

Mezitím Vojta na trojce brutálně mačkal Luboše Trojana, který byl zalezlý v hluboké obraně. Na dvojce proskákal Honza Česenek koněm na soupeřovo pole D4 a měl výrazné strategické plus. Horší jsme byli na jedničce, kde se Tomovi nepovedla Skotská a Pavel na šestce odevzdal pěšce. Na páté měl bílý malé, ale trvalé plus díky silnému centru a většímu prostoru. Mezitím dal Robík v rovné pozici za remis s Pavlem Justem. Stále bez rezultátu 1,5:1,5.

 

Okolo časových kontrol začal šrumec. Vojta na půl minutě v totálně vyhrané pozici dovolil Luboši Trojanovi zachránit se věčným šachem. Naopak na šestce vypustil Jakub Cach v ložené pozici našeho Pavla a byla též remis. Tom na jedničce prohrál, když soupeř velice elegantně uplatnil aktivitu v nestejnobarevných střelcích. Kontroval na pětce Jiří Malivánek, když za přispění soupeře postupně zvyšoval poziční výhodu a v časovce soupeře zavěsil. Stav 3,5:3,5.

 

O osudu zápasu tak rozhodovala druhá šachovnice, kde sice Honza přešel okolo výhry, odmítl remízu, ale nakonec jeho bojovnost nestačila. Zachránil nám zápas s Vysokým Mýtem, tentokrát to nevyšlo a musel sklonit svého krále.

 

Do ledna figurujeme na čtvrtém místě a doufejme, že si nenecháme zkazit dobrou náladu případnou prohrou s Heřmaňákem.

 

Přeji všem do nového roku hlavně zdraví (co taky jiného?). Pokud jsem zdráv, s desetikorunou v kapse jsem král.