Důležitý záchranářský zápas čekal obě družstva. Soupeř přijel v silné sestavě s Jardou Wolfem na osmičce, my jsme byli rádi, že jsme v osmi. Obě družstva se do sebe pustila hlava nehlava.

 

 

Bajna na jedničce opět vyměnil koně na c6 a vše bylo otevřené. Na dvojce se černý dostal v karlovarské struktuře dámského gambitu pod tlak. Na trojce Pavlik Němců rozehrál nestandardní zahájení a jevilo se to jako divočina. Jára na čtverce černými španělka. Honza na pětce bílými Marozyho výstavbu v sicilce, Péťa Ždímal černými něco indickéno, Vojta Říha bílými sicilka s c3 a Davidivi vyměnil Jarda Wolf francii. Po hodince hry to jako vždy nevypadalo špatně.

 

David na osmičce vyměnil ještě dámy, Jarda nabídnul remis a nebylo co řešit. Korektní půlka. Pak se začalo přitvrzovat. Bajna měl pěšce, soupeř iniciativu a pozice byla náročná. Dvojka držela zuby nehty horší pozici. Na trojce vznikla šílenost, kdy měl černý na otevřeném háčku věž a Pavel drtil centrum. Jára na čtyřce nabídl remis. Ta byla odmítnuta. Pětka začínala být přivyhraná, na šestce se lavírovalo, sedma divočina. Napínavý zápas, jak má být.

 

No a pak se nám to začínalo, jako ostatně vždy v této sezoně, hroutit pod rukama. Jednu chvíli to dokonce vypadalo tak, že díky Davidově půlce nedostaneme osmičku. Nejprve pod iniciativou soupeře chyboval Bajna a soupeř si ho vychutnal. Do prohrané pozice se dostal nepřesnou hrou Jára Krys. Na pětce výborně rozehranou a vyhranou partii vypouští Honza Česenek. V časovce nezvládá pozici Pavel Němec (stačil jeden přesný tah). Najednou tam máme čtyři brambory a je po zápase. Navíc Říha je totálně prohraný, Péťa bez kvality. Hrůza a děs. V již prohraném zápase se však začínají dít věci. Na sedničce černý hrubě chybuje a náš borec zapisuje bod. Dvojka udržela půlku a tak je to přijatelných 2:5. Péťa nedostal tří tahový mat a tak ho sám nasadil! Konečných 3:5 je úspěch pro soupeře, kterému tímto gratulujeme.

 

Za čtrnáct dní hrajeme se „starou gardou“ Polabin. Výsledek může být jakýkoliv. Míč je kulatý a šachovnice hranatá.