Další těžký soupeř nás čekal v prvním zápase roku 2016. Rychnov byl dosud lídrem a bylo jasné, že zopakovat úspěch s Hradcem bude extra náročné. Obzvláště, když hosté přijeli se silnými Poláky P.Sabukem a J.Zaberskim. My jsme měli již tradičně v této sezoně problémy se sestavou a tak jsme rádi, že nám pomohl Vláďa Česenek.

 

 

Začali jsme bez bázně a hany, nicméně právě Láďa záhy ztratil s Jiřím Danielem figuru a i když se ještě pokusil vzdorovat, prohru nešlo odvrátit. Bajna na jedničce vyměnil ve španělce na c6, Robik černými výměnná francouzská, další dvě desky sicilská, Jára Krys pro změnu výměnná francie bílými, na šestce neidentifikovatelné zahájení, David se snažil bílými proti panu Grunfeldovi a o osmičce již byla řeč.

 

Nejprve se do problémů dostal Bajna a Jára ztratil kvalitu. Pavel se pokoušel černými o iniciativu, na trojce bílý nabídnul ve čtrnáctém tahu remízu, jsa připodělán.

 

Prohrává Láďa na osmičce a brzy na to Jára a Bajna. David tlačí, nicméně se zdá být už nyní rozhodnuto. Honza Česenek hraje nějakou šílenost, která může dopadnout jakkoliv.

 

Na trojce je remíza správně odmítnuta, nicméně černý nepokračuje přesně a ztrácí pěšce, nyní remízu pro změnu odmítá bílý. Robík má tupou rovinu, Pavel se snaží, jenže kde sebrat tři výhry alespoň na zápasovou remízku? Na chvilku by to tak i mohlo vypadat.

 

Jenže. Robíkovi je obětována kvalita a nevypadá to s ním dobře, Honza podlehl matům, Pavel to nakonec taky nepřetlačil a remizoval. A tak je to už přes čtyři a je jasné, že překvapení s Hradcem se nebude opakovat.

 

Nakonec prohrává i Robík, na trojce bílý neuplatnil pěšce a remizoval a tak nakonec boduje jako obvykle David, který svého soupeře doslova udolal.

 

Nezbývá, než hostům poblahopřát k zaslouženému vítězství. A my se příště opět soustředíme především na to, abychom nastoupili v osmi.