Výlet do České Třebové jsme absolvovali v tradiční sestavě, ovšem bez Zdendy, kterého nahradil Honza Řezníček aby měl druhou partii a my nemuseli platit pokutu. Nad naší solidní sestavou se podivoval kapitán domácích, myslel asi že přijedeme s náhradníky. My jsme měli po starostech s udržením se v soutěži a přijeli jsme si zahrát. Domácí měli ještě teoretickou šanci na záchranu.

Zápas se odehrával od začátku v naší režii. Velice rychle dali za remis borci na třetí šachovnici, žádných námitek z naší strany nebylo. Každý si hrál podle sebe, jen Jára Krys dostal doporučení od kapitána aby vyhrál, především pro lepší sebevědomí. A taky to u něj byla od začátku navýsost kombinační partie. Nestandardní partie se odehrávala i na pětce, kde domácí hráč obětoval v zahájení pěšce a měl za něj vynikající kompenzaci. Slávek si od začátku bílými udržoval iniciativu s výhledem útoku na soupeřova krále. Bob a Zbynďa měli rovinu, stejně tak Robík. Pavel na dvojce dostával od začátku Martina Šmajzra pod tlak, i když pozice připomínala spíše výměnnou francouzskou hru.

Po hodině hry Bob statečně odmítl remízu v rovné pozici. Jára také nabídl smír ovšem v divoké scéně a soupeř nereagoval. Na pětce úpěl hostující hráč pod tlakem, ale měl toho pěšce. Slávek metodicky vylepšoval pozici a otevíral černého krále. Robík na jedničce dumal nad rovinou.

V druhé hodině hry měl již Pavlík rozhodující převahu a vyhrál. Robík dal za remis a vedeme 2:1. Jára obětoval kvalitu a několik pěšců, pozice však byla nejasná. Na páté desce ztratil bílý nit a nevěděl jak svou úžasnou pozici vylepšit, černý zahrál takové tahy jako Va7, Vh7, Kf8 a pozici s pěšcem víc stále držel. Vyhrál také Slávek a už se to rýsuje, když sedma a osma jsou roviny a nejasno je jen na čtyřce a pětce.

Za tři hodiny už bylo celkem hotovo, když remizkovali kluci na posledních šachovnicích v rovných koncovkách. Jak už to bývá, pasivní černý na pětce se náhle uvolnil, rozvinul a před jeho taktickými hrozbami se musel bílý vzdát a je to 5:2.

Jára prošel i s materiálem méně kolem hezké kombinační výhry, měl však jinou myšlenku. Svého soupeře ničil rozličnými taktickými hrozbami, ten se dostal na poslední půlminutu. Když už bylo jasné, že náš borec dostává materiál zpět i s vyhranou pozicí, tak černý překročil čas.

Ještě do časové kontroly tedy vítězíme 6:2 bez prohry a to vždy potěší.