Do druhého kola jsme vyrazili s našimi nejzkušenějšími hráči a to Jardou a Bobem. Zámysl byl takový, že jejich přehled, klid a jistota se na nás mladší přenese a my jako družstvo uhrajeme dobrý výsledek.

Ústí opět hrálo na jiném místě, vchod do jejich údajné hrací místnosti byla díra v zemi zakrytá vlnitými plechy a zatíženými dvěma rezatými lešenovými trubkami. Nechtělo se nám věřit že je to reálný vchod, a když jo tak spíš do pekla. Byli jsme však ujištěni našimi přáteli, že se nemáme čeho obávat. A opravdu, jakmile se objevila odpovědná osoba s klíčem, otevřel se před námi vchod do zrenovované útulné podzemní místnosti. Blahopřejeme ústečákům k důstojné klubovně!

Zápas začal na čas a jako vždy se pro nás vyvíjel celkem dobře. Pavlík si opět střihnul zavřenou sicilskou, tentokráte černými. Na dvojce byla pro změnu otevřená sicilka. Robik se bránil proti anglické. I Slávek měl sicilku, Jára čenými italku či co. Zdenda, Jarda a Bob ta „svoje“ zahájení.

O nějaké suchosti a plochosti nemohla být ani řeč, všichni do toho šli naplno. Asi po hodině hry dostal Robík překvapivě nabídku k smíru, kterou pro svoji stísněnou pozici přijal, jinak byl ovšem bez slabin. Remízovou nabídku dostal i Pavel, pokračoval však ve hře. Na druhé desce se situace měnila každým okamžikem, Slávek tlačil, ale černý vzdoroval. Jára měl divokou pozici, Zdenda si trochu zbytečně nechal udělat dvojpěšce, senioři na sedmičce a osmičce drželi rovinu. Vše bylo otevřené.

Okolo třetí hodiny se začal zápas lámat. Pavlík sebral nevýznamného pěšce, měl však prostorovou převahu a tlačil. Vypadalo to nadějně. Na dvojce získal černý dvojici střelců, bílý zase centrálního koně s oboustranně náročnou pozicí a hrou. Slávek převedl hru do koncovky věží, ztratil bohužel pěšce. V pozici měl však reálné šance na remis. Jára na pětce remizoval, byť přehlédl pěšce. Zdenda přešel do koncovky, kdy měl koně proti lepšímu střelci a na osmičce Bob ztratil svého izolovaného pěšce.

Za stavu 1:1 se blížily časovky, když Jarda jednotahově zahodil partii. Na dvojce začal bílý po chybách soupeře rozvracet jeho pozici u Pavla jsme věřili v bod. Bohužel prohrál Bob a tak ztrácíme už dva body a začínáme zápas ztrácet.

Na dvojce bílý nekompromisně zavěsil a koriguje výsledek. Po časové kontrole prohráváme tedy 3:2. Pavel je výrazně lepší, Slávek a Zdenda o něco horší. Vyhraje Pavel a kluci to udrží? Alespoň 4:4?

Bohužel nikoliv. Pavel podle předpokladů vyhrál, Zdenda udržel, Slávek ne. Soupeř vítězí 4,5:3,5. Trochu smolný zápas, ale vždy vyhraje ten lepší.