Po hodech bývá půst a přesně to se zrealizovalo v zápase s Mýtem. O nic nám nešlo a tak přístup většiny našich borců k partii nebyl zásadní. Navíc někteří byli unaveni po sobotním plese, jiní byli zase unaveni dlouhou sezonou, když hrají za dvě družstva. Pak je zde samozřejmě fakt, že se velice dobře známe. Kdysi hráči Mýta, bratři Trhalové, dnes hrají za Chrudim. O další vzájemné hostovačce není třeba se rozepisovat. Takže se zápas nesl v přátelském duchu.

Bojovnost tedy nebyla na pořadu dne. Pátá až osmá šachovnice skončily během půl hodiny bez jakýchkoliv zásadností smírem. První tři šachovnice pokračovaly ve hře dál, prostě proto že si chtěly zahrát.

Tom se umně bránil černými Marianovi, Pavel se bílými snažil přehrát Václava Grundmana v sicilské hře. Na třetí šachovnici se černému partie hrubě nevyvedla, hrál iracionálně, antipozičně a nebyl schopen vidět elementární kombinace, takže ve dvacátém tahu stál bez dvou pěšců a pozice na prohru.

Dále celkem není co psát. Tom po výborné hře udržel cenný půlbod, Pavel který dohrával jako poslední neprolomil pevnou obranu svého soupeře. A tak o osudu zápasu rozhodla již zmíněná tragická hra hostujícího hráče na třetí šachovnici, který tahal partii ještě po časové kontrole v naději, že se bílý splete. Nestalo se tak.

Příště nás čeká první celek soutěže, který zdá se hraje na postup. Takže to bude mela. Oboustranná.