Závěr soutěže se pomalu blíží, my jsme zachráněni. Jde o to si dobře zahrát a kupodivu jsme nastoupili opět ve velice dobré sestavě. Soupeři ovšem přijeli bez několika hráčů základní sestavy a tak se dal očekávat jednoznačný výsledek. Opak byl ovšem pravdou, měli jsme nečekané potíže.

Jára Krys se snažil rychle dohrát a bohužel pro nás zaknihoval po několika minutách nulu. Takže z výkopu prohráváme a je to poněkud nezvyklé, protože v posledních dvou kolech jsme se naučili neprohrávat. Zahájení ostatních se vyvíjela normálně až na druhou desku. Tady Zdenda černými držel v přijatém královském gambitu toho pěšce a pozici jsem tak jaksi moc nerozuměl. Pěšci, figury a kvality létaly sem tam.

Po hodince hry získal Pavlík pěšce, Robík držel rovinu a na pětce bílý sebral nabízenou obětovanou figuru a doufal že nedostane mat. Slávek věděl co hraje, pozice však byla nejasná. Bob měl ty svoje čachry machry a Zbynďa čistou rovinu. I přes to, že jsme prohrávali se zápas nesunul zle.

Po nějakém čase už byla u Zdendy divočina úplná a Pavel na trojce musel obětovat kvalitu po nedocenění protihry soupeře. Naštěstí za ni měl dva pěšce a celkově skvělou kompenzaci. Divoko bylo na pětce, kde měl černý za obětovaný materiál šejd za šejdem a bílý musel hrát velice přesně. Zlepšil se i Slávek, když figury jeho soupeře přestávaly mít souhru. Bobík už po několikáté hrál pozici se svým špatným střelcem a místo remízy se začal v pozici zamotávat. Robík a Zbynďa měli čistou rovinu.

Po třetí hodině hry to začalo jít ráz na ráz. Pátá deska udržela figuru, stabilizovala pozici a soupeř se vzdal. Podobně vyhrál v divoké partii Zdenda, když vše vychytal ve svůj prospěch. Pak vyhrál Slávek, když se pozice jeho soupeře zcela zhroutila. Vedeme 3:1.

V naprosto rovné koncovce ukončili hru borci na osmé desce. A když viděl dobrou situaci Robík, tak dal za remis též. Vedeme 4:2, Bob je však již ve svízelné pozici a do časové kontroly se musel vzdát.

Hraje tedy už jen Pavel za stavu 4:3 pro nás. Má výtečnou koncovku, i když s kvalitou méně (za dva piky). Jeho jezdci ovládly střed šachovnice a postupně soupeře zatlačil až na poslední řady. Nebylo vyhnutí-černý se musel vzdát. Vítězíme 5:3, dojem kazí jen ty dvě prohry. No co se dá dělat, život není peříčko.